Federer en Nishikori naar halve finales in Halle
Federer en Nishikori naar halve finales in Halle - © FOXSports.NL

Federer en Nishikori naar halve finales in Halle

19 juni 2015
Roger Federer heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Halle. De Zwitser was op het Duitse gras te sterk voor thuisfavoriet Florian Mayer: 6-0, 7-6.
Federer had in de eerste set geen kind aan Mayer en won binnen twintig minuten met 6-0. De titelfavoriet had in de tweede set meer moeite met zijn tegenstander en een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Federer bleef daarin overeind en kan zich opmaken voor een partij in de halve finales tegen Ivo Karlovic. Kei Nishikori plaatste zich na een enerverend duel voor de halve finales in Halle. De Japanner rekende vrijdagmiddag in drie sets af met Jerzy Janowicz: 6-4, 5-7, 6-3. In de eerste set wist Janowicz vier breakpoints weg te werken op zijn eigen servicebeurten. Maar op 5-4 brak Nishikori toch de game van de Pool. Daardoor wist Nishikori de eerste set binnen te slepen met 6-4. Uitstekend grastennis Janowicz kwam in de tweede set beter in zijn spel. Hij brak de Japanner vroeg en speelde uitstekend grastennis. In een spannende slotfase had Janowicz het betere van het spel, Nishikori brak nog wel terug maar door een nieuwe break op 5-5 trok hij de set naar zich toe: 5-7. In het begin van de derde set stelde Nishikori orde op zaken door de servicegame van Janowicz te pakken. Zijn Poolse tegenstander maakte het nog even spannend, maar uiteindelijk trok de nummer vijf van de wereld alsnog aan het langste eind: 6-3. Nishikori neemt het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen Andreas Seppi. De Italiaan bereikte de laatste vier nadat tegenstander Gael Monfils geblesseerd moest opgeven. De Fransman stond op dat moment met 6-1, 1-0 achter. (FOX Sports) De Gerry Weber Open is van 15 juni tot en met 21 juni LIVE te zien op FOX Sports.

Dinamo Moskou mag Europa niet in

19 juni 2015
Dinamo Moskou mag Europa niet in
Dinamo Moskou doet komend seizoen niet mee aan de Europa League. De nummer vier van de Russische competitie is door de Europese voetbalbond UEFA...