Aftellen naar Wimbledon: Slechte generale voor Wawrinka
Aftellen naar Wimbledon: Slechte generale voor Wawrinka - © FOXSports.NL

Aftellen naar Wimbledon: Slechte generale voor Wawrinka

20 juni 2015
Het aftellen is begonnen. Het gras wordt nog een laatste keer gemaaid, de netten worden opgehangen en de aardbeien met slagroom staan klaar. Wimbledon 2015 staat voor de deur. FOX Sports telt af naar het grootste tennisevenement ter wereld aan de hand van tien toppers uit het mannen- en vrouwencircuit. Vandaag: Stan Wawrinka en Ana Ivanovic.
Nog geen twee weken geleden verraste Wawrinka de tenniswereld door in de finale van Roland Garros af te rekenen met Novak Djokovic. Met fantastisch tennis en sublieme passeerslagen won de Zwitser voor de tweede keer in zijn carrière een grandslamtoernooi. Nu is zijn vizier volledig gericht op Wimbledon. Na het hoogtepunt in Parijs, kende Wawrinka een slechte generale op het gras van Queens. Tijdens de Aegon Championships, een voorbereidend toernooi op Wimbledon, werd hij al in de tweede ronde uitgeschakeld. In de eerste ronde bleek Nick Kyrgios nog een te nemen horde, maar daarna moest Wawrinka het onderspit delven tegen servicekanon Kevin Anderson. Vorig jaar werd ‘Stan the Man’ in de kwartfinales van Wimbledon uitgeschakeld door landgenoot Roger Federer. De jaren ervoor reikte hij niet verder dan de tweede ronde. Op het centre court in Parijs speelde Wawrinka tegen Djokovic ‘de wedstrijd van zijn leven’. Als hij op het gras in Londen hoge ogen wil gooien, zal hij opnieuw boven zichzelf uit moeten stijgen. Ana Ivanovic Bastian Schweinsteiger leefde intens mee en schreeuwde zijn vriendin op Roland Garros naar de halve finales. De middenvelder van Bayern München en de Duitse nationale ploeg zag hoe Ana Ivanovic uitstekend presteerde in Parijs. Pas in de halve finales werd de Servische uitgeschakeld door Lucie Safarova. Zo sterk als die weken op Roland Garros was Ivanovic lang niet meer geweest. Vaak strandde Ivanovic tijdens Grand Slams voortijdig en sinds 2008 haalde ze niet meer de halve finales van een van de grote vier toernooien. Toch heeft Ivanovic op de wereldranglijst een topklassering. De status van wereldtopper maakte ze echter niet waar tijdens het grastoernooi van Birmingham, waar ze al snel haar racket kon opbergen. Maar met Schweini op de tribune is tijdens Wimbledon veel mogelijk. (FOX Sports) Wimbledon is van 29 juni tot en met 12 juli live te zien op FOX Sports en via FOX Sports GO. Nog geen abonnee? Kijk hier.

Nieuwe mijlpaal voor A-Rod

20 juni 2015
Nieuwe mijlpaal voor A-Rod
New York Yankees-infielder Alex Rodriguez heeft de magische grens van 3000 hits bereikt. A-Rod kwam tot de mijlpaal door in de met 7-2 gewonnen...