Het duo Rojer/Tecau trok uiteindelijk aan het langste eind.
Het duo Rojer/Tecau trok uiteindelijk aan het langste eind. - © FOXSports.NL

Rojer/Tecau verder na marathonpartij

3 juli 2015
Jean-Julien Rojer is op Wimbledon samen met zijn dubbelpartner Horia Tecau door het oog van de naald gekropen. Ze mochten na vijf sets de felicitaties in ontvangst nemen van het duo Andre Begemann/Julian Knowle: 1-6, 3-6, 6-4, 6-2, 15-13.
Lange tijd zag het er naar uit dat het als vierde geplaatste duo roemloos ten onder zou gaan. De eerste vijf games van de eerste set gingen allemaal naar de tegenstanders. Pas bij 5-0 werd de eerste en enige game van het eerste bedrijf gewonnen. De eerste set eindigde daardoor in 6-1.

Ook de tweede set moesten Rojer en Tecau aan hun opponenten laten. Ze haalden wel twee games meer binnen dan in de eerste set, maar een 2-0 achterstand in sets was onoverkomelijk: 6-3.

Pas in de derde set leken de Nederlander en zijn partner te beseffen dat uitschakeling akelig dichtbij was en schakelden zij een tandje bij. Bij 4-4 kregen ze pas de eerste breekpunten van de wedstrijd en bij de tweede mogelijkheid was het raak, waarna ze zelf de set uitserveerden: 6-4.

De goede lijn kreeg een vervolg, want in de eerste game van de vierde set leverden Begemann/Knowle direct de opslag in, iets wat bij een 3-1 stand nogmaals gebeurde. Vrij eenvoudig werd de setstand gelijk getrokken: 6-2.

In de allesbeslissende vijfde set gingen de games lange tijd zonder al te veel problemen met de service mee. In de tiende game van het laatste bedrijf kreeg het duo Rojer/Tecau een breek- en wedstrijdpunt tegen, maar ze overleefden dit. Bij een stand van 13-13 werd de service van Begemann/Knowle gebroken, waarna Rojer/Tecau geen fout meer maakte. (FOX Sports)