UFC Mendes McGregor
UFC Mendes McGregor - © FOXSports.NL

UFC: Durfal Mendes versus controversiële McGregor

10 juli 2015
Voordat er een stap in de kooi is gezet, is de finale in het vedergewicht tussen Chad Mendes en Conor McGregor al speciaal. Want niemand had een maand geleden rekening gehouden met dit affiche op de UFC 189 in Las Vegas.
Dat de Ier McGregor zich zaterdagavond op zou maken voor dit gevecht, is geen verrassing. Wel dat Mendes zijn tegenstander zou zijn. Niet de Amerikaan zou namelijk zaterdagnacht om de hoofdprijs strijden, maar de Braziliaan José Aldo.

Titelhouder Aldo liep echter eind juni een ribbreuk op, een blessure waardoor er een groot kruis door de eindstrijd werd gezet. En eigenlijk is dat zonde. McGregor en Aldo kunnen elkaars bloed namelijk wel drinken. De Ier haalde zich bijvoorbeeld de woede van Aldo op de hals, door eind maart tijdens een persconferentie zijn kampioensriem af te pakken. 

Mendes stond te trappelen om de plaats van Aldo in te nemen. De geblesseerde Braziliaan heeft inmiddels via Twitter laten weten dat de Amerikaan op de steun van Aldo´s fans kan rekenen. Bovendien verwacht de thuisblijver dat Mendes zijn Ierse tegenstander verslaat.

Daar hoopt de Nederlandse Mixed Martial Arts-vechtster Marloes Coenen ook op. “Mendes heeft de ballen om op het laatste moment, redelijk onvoorbereid, het op te nemen tegen McGregor. Dat vind ik wel mooi.”

McGregor is echter door zijn controversiële gedrag met meest spraakmakende vechter van de twee. “Bij hem is het ook fighting without fighting. Door zijn grote bek zorgt hij voor veel aandacht. Wij als nuchtere Nederlanders kijken daar soms wat anders tegenaan, maar misschien is het voor de sport uiteindelijk wel beter als McGregor wint.”

Hoewel Mendes een thuiswedstrijd speelt, kan ook McGregor rekenen op een fiks aantal trouwe fans. Coenen: “Ik begreep dat twintig procent van de kaarten in Ierland is verkocht.” Het wordt dus ongetwijfeld een heet avondje in de kooi van Las Vegas. (FOX Sports)