Tour de France
Tour de France - © FOXSports.NL

Cummings beloont aanval met winst in Mende

18 juli 2015

Stephen Cummings heeft na een lange aanval de veertiende etappe in de Tour de France gewonnen. Na een steile slotklim richting Mende was de Britse renner van MTN-Qhubeka als eerste over de streep. Hij versloeg daar de Fransen Thibaut Pinot en Romain Bardet, die respectievelijk tweede en derde werden.

Cummings viel niet op in de aanvallende groep, die pas de ruimte kreeg halverwege de etappe. Eerder aanvallen strandden, maar uiteindelijk reed toch een groep van ongeveer twintig man weg. Op de slotklim lette Cummings goed op en reed op zijn eigen tempo naar boven.

Bardet en Pinot treuzelden op de top met nog een kilometer voor de boeg iets te lang, waardoor de renner van de Afrikaanse ploeg hen nog bij kon halen en zonder pardon voorbij stak. Voor de Fransen restten de ereplaatsen. Koen de Kort, die mee zat in de ontsnapping van twintig renners in totaal, moest al vroeg op de slotklim lossen. Hij werd uiteindelijk vijftiende.

De klassementsmannen bestookten elkaar eveneens op de slotklim, de Côte de la Croix Neuve. Nairo Quintana en Vincenzo Nibali vielen klassementsleider Chris Froome aan. Die zat geïsoleerd op de helling en moest zelf het gat dichtrijden. Hij deed dat op zijn eigen tempo en dat bleek voldoende. Uiteindelijk kwam Froome samen met Quintana aan bij de finish, ruim voor concurrenten als Nibali, Tejay van Garderen en Alberto Contador. (ANP)

Feyenoord verliest van VVV-Venlo

18 juli 2015
Feyenoord verliest van VVV-Venlo
Feyenoord heeft zaterdag in de oefenperiode een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor...