Max Caldas
Max Caldas - © ANP

Caldas neemt twee debutanten mee naar EK hockey

28 juli 2015
Bondscoach Max Caldas heeft dinsdag de achttien hockeyers aangewezen die Nederland gaan vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap in Londen (21-30 augustus). 
 

De selectie kent in vergelijking met de halve finale van de World League in Argentinië, waar Oranje het olympisch startbewijs veilig stelde, twee debutanten. Thierry Brinkman en Hidde Turkstra zijn de nieuwelingen. Niek van der Schoot ontbreekt door een knieblessure.

Van de oorspronkelijke trainingsgroep waarmee Caldas aan de voorbereiding op het EK begon, zijn Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Diede van Puffelen en doelman Sam van der Ven afgevallen. Jelle Galema (Oranje-Zwart) en Floris van der Linden (HGC) zijn aangewezen als reserves. Zij blijven tot het vertrek van de ploeg naar Engeland meetrainen. Nederland is op het EK ingedeeld in groep A met Spanje, het gastland en Rusland.

De EK-selectie bestaat uit: Seve van Ass, Pirmin Blaak, Jeroen Hertzberger en Hidde Turkstra (Rotterdam), Sander Baart, Robert van der Horst, Bob de Voogd en Mink van der Weerden (Oranje-Zwart), Billy Bakker, Mirco Pruyser en Valentin Verga (Amsterdam), Rogier Hofman, Glenn Schuurman en Jaap Stockmann (Bloemendaal), Thierry Brinkman, Constantijn Jonker, Robbert Kemperman en Sander de Wijn (Kampong). (ANP)