Stefan Struve
Stefan Struve - © FOXSports.NL

Struve sterk op UFC 190, Rousey ongenaakbaar

2 augustus 2015
Stefan Struve is terug in de schijnwerpers. De 27-jarige Nederlander won tijdens UFC 190 in Rio de Janeiro zijn eerste gevecht sinds 2012. De voormalige kickbokser versloeg de lokale favoriet Antônio Rodrigo Nogueira na een unanieme beslissing van de jury.

Struve, die de laatste jaren vanwege hartproblemen niet in actie kwam, was gebeten op een goed resultaat tegen de Braziliaan. “Ik heb mij de laatste zes maanden in Florida scheel getraind. Ik heb mij extra voorbereid en ik voel me top”, verklaarde hij afgelopen week aan FOX Sports. “Hij gaat de eerste ronde niet overleven.”

Hoewel Nogueira na de eerste ronde nog in het gevecht zat, kwam Struve goed uit de startblokken. Hij ontsnapte een aantal keren uit de greep van zijn tegenstander, die bekend staat om zijn grondwerk, waarna hij de nodige rake klappen uitdeelde.

De 2.19 meter lange Nederlander wist in het vervolg van het gevecht ook nog een paar front kicks te plaatsen in het middenrif van de Braziliaan en volgde in de derde ronde met een uitstekende head kick. Het was voldoende voor de jury om ‘Skyscraper’ met 30-27 tot winnaar uit te roepen.

Ronda Rousey maakte in Rio eveneens haar faam waar. De 28-jarige kampioene in het bantamgewicht verdedigde tegen Bethe Correia voor de zesde keer haar titel en had maar 34 seconden nodig om de zege veilig te stellen. Het betekende dat haar laatste drie gevechten in totaal slechts 64 seconden in beslag namen.  

De ongeslagen Amerikaanse heeft nu twaalf overwinningen achter haar naam staan. Voor Correira betekende de nederlaag de eerste domper na negen zeges. (FOX Sports)

Foto: FOXSports.com