Blue Jays vs Royals
Blue Jays vs Royals - © FOXSports.NL

Gemoederen lopen hoog op bij Blue Jays en Royals

3 augustus 2015
De gemoederen liepen zondagnacht hoog op in het MLB-duel tussen de Toronto Blue Jays en de Kansas City Royals. Drie betrokkenen werden van het veld gestuurd.

Vroeg in de wedstrijd laaide het vuurtje al op in Toronto, toen Blue Jays-slagman Josh Donaldson geraakt werd door de werper van de Royals en kort daarop een bal vlak langs zijn hoofd zag vliegen.

Een paar innings later werd Blue Jays-coach John Gibbons weggestuurd na een discussie met de leidsman. Dit gebeurde vlak nadat een snoeiharde worp op de arm van zijn sterspeler Troy Tulowitzki belandde. 

Nadat ook werper Aaron Sanchez (eveneens Blue Jays) uit de wedstrijd werd gezet wegens het opzettelijk raken van een tegenstander, waren de rapen helemaal gaar. Alle spelers kwamen van de reservebanken en stonden dreigend tegenover elkaar. Zelfs de al weggestuurde Gibbons kwam nog even verhaal halen.

In de chaos werd ook de assistent-coach van de Blue Jays, DeMarlo Hale, naar de tribune verwezen. Na afloop van het duel, dat Toronto met 5-2 won, had Royals-werper Edinson Volquez geen goed woord over voor tegenstander Donaldson.

“Hij stond te janken als een klein kind”, stelde Volquez op de site van de MLB. “Hij is Barry Bonds niet. Hij speelt drie jaar mee in deze competitie.” (FOX Sports)