Max Verstappen.
Max Verstappen. - © Pro Shots

Max Verstappen wil meer lawaai in Formule 1

10 augustus 2015
Max Verstappen geniet van zijn eerste jaar in de Formule 1, maar toch heeft de zeventienjarige Nederlander ook wel iets te klagen.

Net als veel autosportliefhebbers vindt Verstappen dat de Formule 1-bolides veel te stil zijn. “Als je met mensen over de Formule 1 praat, gaat het normaal gesproken altijd over het geluid.”

“Maar nu rijden we in auto's die bijna geen lawaai maken'', zei de coureur van Toro Rosso maandag op de website van de koningsklasse van de autosport. “Wij moeten het meeste geluid maken, niet de GP2-auto's. Dat hoort namelijk bij de Formule 1.''

Sinds vorig seizoen zijn de peperdure bolides in de belangrijkste raceklasse ter wereld voorzien van relatief goedkope en stille V6-turbomotoren, die echter weinig liefhebbers kunnen bekoren.

De beleidsbepalers besloten eerder dit jaar dat de fabrikanten mogen toewerken naar een krachtiger motor van duizend pk, met beduidend meer vermogen én herrie dan de huidige versie. Die nieuwe krachtbronnen moeten over twee jaar hun intrede doen in de Formule 1. (ANP)