Postma gaat aan de leiding in Rio
Postma gaat aan de leiding in Rio - © Pro Shots

Postma houdt stand, Van Rijsselberghe stelt teleur

21 augustus 2015
Finnzeiler Pieter-Jan Postma houdt bij het olympisch testtoernooi in Rio de Janeiro vooralsnog prima stand op de eerste plaats. De Friese routinier verdedigde zijn leidende positie met een sterke reeks: 1-4-8.

Daarmee belandde de tweevoudige olympiër op een totaal van 24 punten. De Fin Tapio Nirkko bezet met 29 punten de tweede plek, gevolgd door de Brit Giles Scott (30 punten).

Postma wil zich in Rio kwalificeren voor de Olympische Spelen volgend jaar op dezelfde locatie. Een plaats bij de eerste drie in het testtoernooi levert hem zijn derde olympische startbewijs op. Postma, de vicewereldkampioen van 2007 en 2011, eindigde bij Peking 2008 (veertiende) en Londen 2012 (vierde) buiten het podium.

Dorian van Rijsselberghe, die volgend jaar zijn titel verdedigt op de Spelen, stelde teleur en werd slechts achtste. Marit Bouwmeester heeft in de Laser Radial nog een kleine kans op een medaille. Na negen races is de Friezin vijfde met 65 punten.

Rutger van Schaardenburg haalde in de Laser nog net de medalrace door donderdag in de laatste kwalificatiewedstrijd tweede te worden. 

Mandy Mulder en Koen de Koning zijn, onder meer door winst in de tiende race, tweede in de gemengde Nacra17. (FOX Sports/ANP)

Leverkusen half jaar zonder Aránguiz

21 augustus 2015
Leverkusen half jaar zonder Aránguiz
Charles Aránguiz ligt er zeker zes maanden uit. De topaankoop van Bayer Leverkusen, net aangetrokken, heeft op de donderdagtraining zijn achillespees...