Nadine Visser
Nadine Visser - © Pro Shots

Visser op derde plaats na twee onderdelen zevenkamp

22 augustus 2015
Nadine Visser staat na twee onderdelen van de zevenkamp op de derde plaats bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking.

De twintigjarige atlete vestigde zaterdag in het Vogelneststadion op zowel de 100 meter horden als bij het hoogspringen persoonlijke records. Nadine Broersen bezet de zevende plaats. De Britse Jessica Ennis-Hill voert het klassement aan.

Visser opende ijzersterk door het openingsnummer te winnen. Haar 12,81 seconden op de 100 meter horden is de op een na beste tijd ooit gelopen door een Nederlandse. Visser bleef maar 0,04 seconde boven het Nederlands record van Marjan Olyslager (12,77), dat stamt uit 1989.

“Ik had niet eens een goede start’', reageerde de meerkampster. “Mijn eerste pas ging te veel omhoog, maar ik kon daarna toch een vloeiende race lopen. De tijd verrast me niet echt. Ik had bij de laatste trainingen in Japan al gemerkt dat ik goed in vorm ben.''

Visser noteerde bij het hoogspringen 1,80 meter, eveneens een verbetering van haar persoonlijke record.

Broersen begon redelijk met 13,55 op de horden en scoorde bovengemiddeld met haar 1,86 meter bij het hoogspringen. De wereldkampioene indoor bezit het Nederlands record met 1,94, maar aan die hoogte kwam ze niet. Drie pogingen op 1,89 mislukten.

Anouk Vetter, de derde Nederlandse meerkampster in China, blijft nog wat achter. Ze liep 13,61 op de horden en ging over de lat op 1,77, waardoor ze in het tussenklassement op de 23e plaats staat. (ANP)