Thijmen Kupers
Thijmen Kupers - © Pro Shots

Kupers ontsnapt aan uitschakeling 800 meter

22 augustus 2015
De WK atletiek in Peking leken zaterdag al na twee rondjes op de atletiekbaan voorbij voor Thijmen Kupers, maar de hardloper uit Groningen mag zondag nogmaals opdraven op de 800 meter.

Hij plaatste zich ondanks de zesde plaats in zijn serie voor de halve finales. Zijn 1.46,70 bleek net snel genoeg om zich op basis van zijn tijd te kwalificeren.

Kupers gokte er kennelijk op dat hij een goede tijd nodig zou hebben, want hij vloog ervandoor in zijn serie en sloeg een gaatje met de concurrentie. Op de laatste 100 meter stortte de Nederlands kampioen in en viel terug naar de zesde plaats.

Voor directe plaatsing was een positie bij de eerste drie nodig, maar hij had het geluk dat er in de andere series niet al te hard werd gelopen en ontsnapte met zijn tijd aan uitschakeling.

“Het was niet per se de bedoeling om op kop te gaan lopen, maar ik wilde wel voor een hoog tempo zorgen. Ik moet het niet van mijn eindsprint hebben'', zei Kupers na zijn race.

“Toen ik halverwege de tussentijd zag, wist ik dat ik erg gretig was vertrokken. In de laatste 100 meter kwamen er opeens veel anderen over me heen en ik had te weinig over om goed te reageren. In de halve finale zal ik het anders aanpakken. Dan verwacht ik dat er genoeg anderen zijn om het tempo te maken.’' (ANP)