Sifan Hassan
Sifan Hassan - © Pro Shots

Sifan Hassan soepel naar halve finales 1500 meter

22 augustus 2015
Sifan Hassan heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de 1500 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. De Arnhemse atlete won soepeltjes haar serie in 4.09,52.

De 22-jarige Hassan is regerend Europees kampioene en geldt als medaillekandidate op de WK. Ze scherpte dit jaar haar Nederlands record aan tot 3.56,06 en is daarmee de op een na snelste vrouw van dit jaar op de 1500 meter.

De atlete, die als meisje vluchtte uit Ethiopië en sinds 2013 een Nederlands paspoort bezit, wachtte rustig af in haar serie en liep achterin. Pas in de laatste ronde stoomde ze op naar voren en haalde vlak voor de finish nog de Ethiopische Dawit Seyaum in.

Maureen Koster voegde zich bij haar landgenote in de halve finales. De 23-jarige Boskoopse, deze zomer doorgestoten naar de wereldtop op de middellange afstand, kwalificeerde zich met de vierde plaats in haar serie in 4.05,55. Ze moest onder andere de Ethiopische wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba voor zich dulden. De halve finales van de 1500 meter zijn zondag. (ANP)