Ellen Hoog heeft gescoord
Ellen Hoog heeft gescoord - © FOXSports.NL

Hockeyvrouwen vegen de vloer aan met Polen

22 augustus 2015
De Nederlandse hockeysters hebben in de eerste groepswedstrijd van het Europees kampioenschap in Londen aan de verwachtingen voldaan. Op het veld waar Oranje drie jaar geleden olympisch goud won, werd het verdedigende Polen zaterdag eenvoudig verslagen: 9-0. Ellen Hoog speelde haar tweehonderdste interland en scoorde een hattrick.
Kelly Jonker (tweemaal), Eva de Goede, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maartje Paumen en Marloes Keetels namen de overige treffers voor hun rekening. Na de eerste twee kwarten stond Nederland al met 5-0 voor. De Poolse vrouwen kregen in het duel geen enkele serieuze kans. 

De debuterende Nederlandse keepster Anne Veenendaal kwam geen enkele keer in de problemen. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen als Oranje minder slordig met de kansen was omgesprongen.

Eerder op zaterdag speelden België en Spanje in de poule van Nederland doelpuntloos gelijk (0-0). Spanje is zondag de tegenstander van Nederland dat in Londen torenhoog favoriet is voor de titel. (FOX Sports/ANP)