Dafne Schippers
Dafne Schippers - © Pro Shots

Schippers snelt naar halve finales 100 meter

23 augustus 2015
Dafne Schippers heeft een flitsende start gemaakt op de WK atletiek in Peking. De Europees sprintkampioene won zondag overtuigend haar serie op de 100 meter en is door naar de halve finales op maandag.
Schippers had voldoende aan een tijd van 11,01 seconden om haar heat te winnen en die tijd liep ze met een fikse tegenwind. De sprint van de Utrechtse oogde ontspannen; ze hoefde niet voluit te gaan.

Schippers, van origine een meerkampster, koos deze zomer definitief voor de sprintnummers. Ze dook dit jaar als eerste Nederlandse vrouw onder de 11 seconden. Haar record is 10,92.

De Nederlandse troef liep in Peking de vijfde tijd van alle deelneemsters aan de eerste ronde van het koningsnummer. De Amerikaanse Torie Bowie en de Jamaicaanse olympisch- en wereldkampioene Shelly-Ann Fraser waren met 10,88 een stuk sneller, maar zij liepen wel met wind in de rug.

Naomi Sedney wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. De debutante, lid van de Nederlandse etafetteploeg, eindigde als vierde in haar heat in 11,41. Zowel klassering als tijd betekende uitschakeling. (ANP)