Constantijn Jonker scoorde tegen Engeland
Constantijn Jonker scoorde tegen Engeland - © FOXSports.NL

Hockeymannen kloppen Engeland en staan in halve finale

23 augustus 2015
De Nederlandse hockeymannen hebben op het EK in Londen hun tweede zege geboekt. Ook Engeland legde het af tegen de ploeg van bondscoach Max Caldas, die zijn formatie met 2-0 zag winnen. Oranje is door dit resultaat zeker van een plek in de halve finales.

Mirco Pruyser maakte zondagavond in de Engelse hoofdstad de openingstreffer voor Nederland, dat in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd werd opgeschrikt door een hotelbrand. De aanvaller van Amsterdam raakte eerder in de wedstrijd de lat, maar zette later alsnog de 1-0 op het bord. Hij werkte een strafcornerrebound in het doel.

In de slotfase bepaalde een andere Oranje-spits de eindstand op 2-0. Constantijn Jonker maakte een prachtige tip-in, waarop de Engelse goalie kansloos was. Nederland zette zaterdag Spanje ook met 2-0 opzij, waardoor de vice-wereldkampioen nu al zeker is van een plek in de halve eindstrijd.

Voordat Nederland zich kan opmaken voor die klus, wacht het laatste groepsduel tegen het nog puntloze Rusland. Die wedstrijd wordt dinsdagavond afgewerkt. (FOX Sports)