Ronda Rousey (foto FOXSports.com)
Ronda Rousey (foto FOXSports.com) - © FOXSports.NL

Wake up call Ronda Rousey voor fans en tegenstandster Holly Holm

26 augustus 2015
UFC-superster Ronda Rousey heeft altijd een surprise in petto. Of het nu haar tegenstandsters in de ring betreft of haar fans die wachten op de aankondiging van haar volgende gevecht. De 28-jarige wereldtopper verraste onlangs de kijkers van de ABC ochtendshow Good Morning America met de mededeling dat ze het tijdens UFC 195 opneemt tegen Holly Holm.

“Op 2 januari vecht ik tegen Holly Holm, degene met de grootste palmares in Mixed Martial Arts”, tekende ABC op. “Het zal mijn grootste uitdaging tot op heden zijn, dus daar kijk ik enorm naar uit.”

Ondanks het betoonde respect maakt de kampioene in het bantamgewicht zich geen zorgen over de uitkomst. “Natuurlijk kan ik van haar winnen. Ik kan iedereen verslaan.”

Hoewel Rousey in haar laatste optreden tegen Bethe Correia slechts 34 seconden nodig had en de drie gevechten daarvoor in totaal maar een minuut innamen, zal ze er in haar voorbereiding op UFC 195 niet de kantjes vanaf lopen. “Ik ga altijd uit van vijf ronden oorlog. Niemand is gemakkelijk totdat je ze verslaat.”

“Holm is het type dat klaar is voor twaalf ronden boksen. Ze is niet de gemiddelde chick waar ik tegen vecht. Ze is de beste striker waar ik ooit tegen gevochten heb. Ik ga er nooit vanuit dat gevechten gemakkelijk en snel afgelopen zijn.”

The Preacher’s Daughter 

Holm, een 18-voudig wereldkampioene boksen, werd vorige week eveneens verrast door het nieuws dat ze tegen Rousey zou uitkomen. Tot drie dagen voor de uitzending van Good Morning America dacht The Preacher’s Daughter dat Sarah Kaufman haar volgende tegenstandster zou zijn.

“Het was een schok, maar ik was meteen opgewonden over het vooruitzicht”, verklaarde ze dinsdag bij UFC.com. “Ik ben niet speciaal opgestaan om het programma te gaan kijken en ben gewoon hard gaan trainen. Ik wil het behandelen als een normaal gevecht en niet te angstig of zenuwachtig worden.

“Dit is de kans waar ik op heb gewacht en het komt veel sneller dan verwacht. Dat was echter ook het geval met mijn eerste wereldtitel in het boksen en zelfs met mijn eerste professionele gevecht. Ik denk dat dit juist goed voor me is. Je wordt meteen in het diepe gegooid en zo kun je het zien als één grote, spannende rit.” (FOX Sports)