Stefan Struve (foto FOXSports.com)
Stefan Struve (foto FOXSports.com) - © FOXSports.NL

Stefan Struve treft Jared Rosholt tijdens UFC 193

28 augustus 2015
Stefan Struve neemt het op 15 november tijdens UFC 193 op tegen de Amerikaan Jared Rosholt. De voormalige kickbokser uit Beverwijk hoopt in Melbourne zijn tweede overwinning sinds zijn rentree te boeken.

De 27-jarige Struve keerde begin augustus terug na een langdurige periode in de ziekenboeg vanwege hartproblemen. Hij won in Rio de Janeiro tegen de lokale favoriet Antônio Rodrigo Nogueira zijn eerste gevecht sinds 2012 na een unanieme beslissing van de jury.

De 2.19 meter lange Nederlander met de bijnaam ‘Skyscraper’ kan zijn borst natmaken. De 29-jarige Rosholt is een voormalig topworstelaar, die vijf van zijn laatste zes gevechten in de UFC heeft gewonnen. ‘The Big Show’ was afgelopen maand te sterk voor Timothy Johnson.

UFC 193 is het eerste event in Melbourne sinds een verbod op kooigevechten eerder dit jaar werd opgeheven. Het Etihad Stadium, waar de gevechten plaatsvinden, kan niet minder dan 70.000 toeschouwers ontvangen. Indien het stadion in november is uitverkocht, dan zou het record van UFC 129 vier jaar geleden in Canada (55.724 toeschouwers) worden gebroken. (FOX Sports)