Sergio Paulinho
Sergio Paulinho - © ANP

TV-motor rijdt Paulinho uit Vuelta

2 september 2015
De Portugese wielrenner Sergio Paulinho is woensdag in de elfde etappe van de Ronde van Spanje door een motor van de Spaanse televisie aangereden. De renner heeft de koers verlaten met een zwaar gehavend been. Volgens zijn ploeg Tinkoff-Saxo zijn er zeventien hechtingen gezet om de wonden te dichten.

De ploeg uitte via Twitter zijn ongeloof over het incident en noemde de roekeloze actie van de motorrijder 'ongelooflijk'. Tinkoff-Saxo eist eerder woensdag excuses van de organisatie van de Vuelta voor de aanrijding van Peter Sagan. De Slowaakse wielrenner van de ploeg werd zaterdag aangereden door een motor en moest ook opgeven.

De Russische eigenaar Oleg Tinkov reageerde zeer verbolgen op het incident met Paulinho. ''Ik overweeg nu serieus mijn team uit de Vuelta te halen. Boycot de ASO (de organisatie van de Vuelta). Ze betalen ons geen geld voor de race en verwonden zelfs onze renners'', twitterde hij.

Als het aan de wielerploeg ligt, maakt de koersdirectie publiekelijk excuses voor de aanrijding. Verder eist Tinkoff dat de Vuelta een donatie doet aan een door de ploeg te bepalen goed doel ter waarde van het prijzengeld voor het winnen van de puntentrui, waar Sagan grote kans op maakte. De Vuelta mag met een vergelijkbaar alternatief komen, vindt Tinkoff. (ANP)