Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Rechter verwijst schorsing Tom Brady naar prullenbak

3 september 2015
Tom Brady kan volgende week toch beginnen aan het NFL-seizoen. De quarterback van de New England Patriots werd eerder nog voor vier wedstrijden geschorst wegens ‘Deflategate’, maar federale rechter Richard Berman heeft beoordeeld dat de schorsing niet rechtvaardig is.

Brady werd geschorst, nadat hij in de halve finale van de SuperBowl naar verluidt wedstrijdballen had laten leeglopen tot onder de toegestane waarde. De baas van de NFL, Roger Goodell, bevestigde de schorsing in een hoger beroep, waarna Brady en de spelersbond de weg naar de rechter zochten.

De rechter stuurde de afgelopen weken aan op een schikking tussen de partijen, maar Brady en de NFL kwamen niet tot een akkoord. Eerder gaf Berman al aan dat hij de macht had om de straf om te draaien als hij van mening was dat Brady oneerlijk was behandeld.

Dankzij de uitspraak kan Brady volgende week donderdag alsnog de eerste wedstrijd van het seizoen spelen. Dan nemen de Patriots, winnaar van de SuperBowl, het op tegen de Pittsburgh Steelers.

De NFL kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. (FOX Sports)

Rugbyspeler haalt NFL-selectie

7 september 2015
Rugbyspeler haalt NFL-selectie
Een succesvolle overstap van rugby naar American football komt niet vaak voor, maar Australiër Jarryd Hayne is er in geslaagd om een rugbyshirt...