Demetrious "Mighty Mouse" Johnson.
Demetrious "Mighty Mouse" Johnson. - © FOXSports.NL

UFC 191: Mighty Mouse versus The Magician

5 september 2015
In de nacht van zaterdag op zondag is er weer UFC in Las Vegas. In het hoofdgevecht staat de vlieggewichttitel op het spel. Demetrious ‘Mighty Mouse’ Johnson neemt het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen John ‘The Magician’ Dodson.

Sinds het ontstaan van de vlieggewichtsklasse in 2012 wordt de divisie door één man gedomineerd: Demetrious Johnson. De 1 meter 60 lange Johnson, beter bekend als Mighty Mouse, verdedigde al zes keer succesvol zijn titel.

Dodson hoopt daar verandering in te brengen. In 2013 slaagde hij er niet in om Johnson te onttronen, maar dit keer verwacht de winnaar van seizoen 14 van de The Ultimate Fighter een andere uitkomst.

“Mijn eerste gevecht met Johnson was niet alleen pas mijn derde UFC-gevecht ooit, het was tevens ook mijn eerste main event. En dan ging het ook nog eens om de titel, dat werd me allemaal een beetje teveel”, verklaart The Magician tegenover UFC.com.

“Ik ga nu voor de kill,” vervolgt Dodson. “Ik laat niks van hem en zijn titelreeks heel. Ik zorg ervoor dat dit de laatste keer is dat hij tegen mij vecht. Ik garandeer dat ik iets ga doen waar nog nooit iemand in is geslaagd – ik ga op 5 september Demetrious Johnson verslaan.” (FOX Sports)

UFC 191 is zaterdagnacht vanaf 04.00 uur live te zien op FOX Sports 4. Vanaf maandag 14 september zendt FOX Sports wekelijks het nieuwe seizoen van de serie The Ultimate Fighter uit. Iedere maandag om 23.30 uur op kanaal 1, direct na FOX Sports Vandaag.