Demetrious Johnson
Demetrious Johnson - © FOXSports.NL

UFC 191: Mighty Mouse prolongeert UFC-titel

6 september 2015
John Dodson is er opnieuw niet in geslaagd om Demetrious Johnson in de vlieggewichtsklasse van de troon te stoten. Na vijf rondes ging de zege unaniem (49-46, 49-46 & 50-45) naar Johnson, die nu voor de zevende keer op rij succesvol zijn titel heeft verdedigd.

Ondanks de dominante vertoning van Johnson, klonk er het nodige boegeroep vanaf de tribunes van de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Fans toonden hun ontevredenheid over Johnsons strategische manier van vechten.

“Mijn gave is dat ik kan mensen kan slaan, terwijl ze mij niet kunnen raken. Ik verander mijn houding, reageer snel, gebruik mijn knieën en beweeg heel veel. Dat is wat ik altijd al heb gedaan en wat tot nu toe altijd heeft gewerkt voor me”, reageerde een duidelijk geïrriteerde Mighty Mouse tijdens de persconferentie na het evenement.

UFC-president Dana White was evenmin te spreken over de fans die Johnson uitjoelden. “Het zijn een hoop dronken idioten op de tribune. Het waren de laatste vijf rondes van de avond, en die fans zaten al sinds half zes aan het bier. Ik weet niet wat ze dan verwachten, maar hij (Johnson, red.) deed het werkelijk fantastisch vanavond.”

De bonus voor het gevecht van de avond ging dus niet naar Johnson en Dodson. Die eer was weggelegd voor Francisco Rivera en John Lineker, die op de prelimcard voor het nodige spektakel zorgden. Rivera en Lineker toonden geen enkele interesse in een strategisch gevecht; beide mannen gingen vanaf seconde één op zoek naar een snelle knock-out.

Opvallend genoeg was het uiteindelijk geen knock-out die de twee de octagon deed verlaten, maar een submissie. Na twee minuten in de eerste ronde probeerde een duidelijk groggy Rivera in een laatste poging Lineker naar de grond te werken. Dat lukte, maar hij belandde vrij snel in een guillotine choke, waarna hij op moest geven. (FOX Sports)

Vanaf maandag 14 september zendt FOX Sports wekelijks het nieuwe seizoen van de serie The Ultimate Fighter uit. Iedere maandag om 23.30 uur op kanaal 1, direct na FOX Sports Vandaag.