Jarryd Hayne
Jarryd Hayne - © ANP

Rugbyspeler haalt NFL-selectie

7 september 2015
Een succesvolle overstap van rugby naar American football komt niet vaak voor, maar Australiër Jarryd Hayne is er in geslaagd om een rugbyshirt in te wisselen voor een 'NFL-jersey'.

Begin dit jaar tekende Hayne een contract bij de San Francisco 49ers, met de hoop om precies dat te doen: de transitie maken van rugby naar football als running back. Hayne werd echter niks beloofd, ondanks een driejarig contract ter waarde van anderhalf miljoen dollar. Hij zou, net zoals de andere negentig spelers in de pre-season selectie, zijn plek moeten verdienen.

Tijdens zijn debuut tegen de Houston Texans liet Hayne meteen zien waarom hij gecontracteerd werd. Met zijn tweede balcontact nam hij de bal direct 48 meter mee naar de andere kant van het veld.

Ook in de andere drie ‘vriendschappelijke’ duels liet de 27-jarige Australiër zich zien. Diverse keren wist hij flinke meters te maken op het veld. Een combinatie van zijn prestaties op het veld en een duidelijk vertoon van atletisch vermogen bleek genoeg voor de man die in 2013 nog actief was namens Australië op de Rugby League World Cup.

Zaterdag, de dag dat NFL-teams hun definitieve selecties voor het seizoen bekendmaakten, werd duidelijk dat Hayne zich, in ieder geval deze jaargang, 49er mag noemen. (FOX Sports)