Bauke Mollema
Bauke Mollema - © ANP

Mollema: Het werd wel zo'n beetje tijd

8 september 2015
Met zijn triomf in de Ronde van Alberta behaalde Bauke Mollema maandag in Canada (lokale tijd) zijn eerste klassementszege als professioneel wielrenner.

"Het werd wel zo'n beetje tijd'', reageerde de 28-jarige coureur van Trek. "Ik heb veel tweede, vierde en vijfde plaatsen geboekt in mijn loopbaan. Dit is mijn eerste eindzege sinds 2007'', doelde hij op zijn overwinning in de Ronde van de Toekomst als wielrenner onder 23 jaar.

Mollema zag zijn leidende positie in het algemeen klassement in de slotetappe in en rond Edmonton niet meer in gevaar komen. De Duitser Nikias Arndt won de laatste etappe, een soort criterium door de hoofdstad van Alberta. Mollema verdedigde in het klassement een voorsprong van zes seconden op de Brit Adam Yates. Dat lukte dankzij goed werk van zijn ploeg gemakkelijk.

"Ik was bij het begin van de Ronde niet zeker van mijn conditie, want ik had een maand geen wedstrijden gereden'', gaf Mollema te kennen. "Maar vanaf de eerste dag met de gewonnen ploegentijdrit voelde ik me hier goed en sterk.'' (ANP)