Kris Boeckmans.
Kris Boeckmans. - © ANP

Toestand wielrenner Boeckmans gaat langzaam vooruit

8 september 2015
De gezondheidstoestand van de Belgische wielrenner Kris Boeckmans gaat langzaam vooruit. “Ik heb maandag eindelijk voor de eerste keer een vrij positief bericht gekregen. Het gaat nu echt beter met hem. De machine die zuurstof in zijn longen blies, is weggenomen en hij heeft daar goed op gereageerd. Dat is heel positief'', liet ploegleider Marc Sergeant van Lotto-Soudal bij Sporza weten.

Boeckmans kwam anderhalve week geleden hard ten val tijdens een etappe in de Ronde van Spanje. De Belg liep een zware hersenschudding, een klaplong, een bloeding in de long, breuken en diepe wonden in het gezicht en drie gebroken ribben op. Sinds die crash wordt hij in een ziekenhuis in Murcia in een kunstmatige coma gehouden om zijn herstel te bevorderen.

“Het is een stap voorwaarts, eindelijk een kentering in een situatie die toch wel pijnlijk was voor iedereen, zeker voor zijn familie en zijn vriendin. Het was een lijdensweg, een heel zware klap. De coma wordt nu geleidelijk afgebouwd, maar de terugweg is nog lang'', zei Sergeant. (ANP)