Todd Marinovich
Todd Marinovich - © FOXSports.NL

FOX Sports DOC: The Marinovich Project

10 september 2015
Voordat Todd Marinovich überhaupt geboren werd had zijn vader Marv, een voormalig professioneel footballspeler en fitness guru, zijn leven al helemaal uitgestippeld. Marinovich zou dé perfecte quarterback worden.

Na jaren intensieve training werd Marinovich het atletisch wonder waar zijn vader van droomde. Hij kreeg zelfs een nieuwe nickname: Robo QB, omdat alles aan Marinovich zó perfect was, dat het haast wel gerobotiseerd moest zijn.

Robo QB brak alle records, won de prestigieuze Heisman trofee, jaarlijks uitgereikt aan de beste speler in het College Football en werd in de eerste ronde van de NFL Draft geselecteerd door zijn thuisteam, de Los Angeles Raiders. Alles verliep volledig volgens Marv’s plan.

Twee jaar later was het echter een compleet ander verhaal. Marinovich raakte aan de drugs, werd ontslagen door zijn team en moest op zoek naar een leven na football.

The Marinovich Project portretteert een man die the American Dream leefde, maar wiens droom eindigt in een nachtmerrie. In deze documentaire staat een vraag centraal: wat ging er mis met Todd Marinovich? (FOX Sports)

Bekijk The Marinovich Project dinsdagavond om 22.00 uur op FOX Sports 2.