Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Na talloze schandalen eindelijk weer 'football' in de NFL

10 september 2015
Na maanden van controverses, spelers die vingers verloren en spelers die door teamgenoten knock-out werden geslagen is het eindelijk weer écht tijd voor 'football'.

Super Bowl-winnaar New England Patriots kende een tumultueuze zomerstop. Het team zou hebben gesjoemeld met de luchtdruk van ballen en leek daardoor sterspeler Tom Brady aan een schorsing voor vier wedstrijden te verliezen. Brady werd uiteindelijk na een langdurige rechtszaak tegen de NFL vrijgesproken en staat komende nacht aan de aftrap van de seizoensopening tegen de Pittsburgh Steelers.

Bij de New York Jets ging het ook mis. De divisiegenoot van de Patriots verloor zijn quarterback voor een maand door een kaakbreuk. De 24-jarige Geno Smith werd na een ruzie in de kleedkamer door teamgenoot Ikemefuna Enemkpali knock-out geslagen. Enemkpali had nog wat geld tegoed van Smith – en dat was, naar zijn mening, niet snel genoeg terugbetaald. Het was meteen de laatste actie van Enemkpali als Jets-speler: hij werd dezelfde dag nog ontslagen.

Elders in New York bij de Giants had men ook een betere zomer in gedachten. Defensief boegbeeld Jason Pierre-Paul verloor op Independence Day zijn wijsvinger, omdat vuurwerk in zijn hand was ontploft. Ondanks het vingerverlies wordt Pierre-Paul deze jaargang gewoon terug op het veld verwacht.

Vanaf nu ligt de focus weer op de sport zelf, met als einddoel Super Bowl 50 in februari. De Patriots trapten afgelopen nacht al af met een 28-21 overwinning op Pittsburgh Steelers, de dertig andere teams komen later dit weekend in actie. (FOX Sports)