Packers quarterback Aaron Rodgers
Packers quarterback Aaron Rodgers - © ANP

Packers beginnen jacht op Super Bowl tegen rivaal Bears

13 september 2015
Vandaag gaat de NFL echt los. Na de spectaculaire openingswedstrijd waarin kampioen New England Patriots won van Pittsburgh Steelers is het nu de beurt aan de rest van de teams om in actie te komen.

Het affiche van de dag is er één om de vingers bij af te likken. Green Bay Packers reist af naar Chicago om het daar op te nemen tegen de Bears. De Packers zijn dit seizoen één van de favorieten om de Super Bowl te bereiken. Dat komt met name door quarterback Aaron Rodgers. De 31-jarige spelverdeler werd vorig seizoen nog door NFL-kenners unaniem tot MVP verkozen.

Rodgers moet dit seizoen wel zijn favoriete wide receiver missen.  In een vriendschappelijk duel tegen de Pittsburgh Steelers moest Jordy Nelson het veld met een knieblessure verlaten. Diagnose: een afgescheurde kruisband. Nelson, die vorig seizoen nog goed was voor maar liefst dertien touchdowns, komt dit seizoen niet meer in actie.

In Chicago kende men een teleurstellend jaar en dat was zaak voor het team uit Illinois om een nieuwe coach aan te stellen: John Fox.  Onder leiding van Fox hopen de Bears dit jaar op meer geluk tegen hun aartsrivaal uit Wisconsin, van de laatste tien duels tegen de Packers gingen er namelijk negen verloren.

Onzekerheid in Denver

In Denver is de toekomst van toekomstig Hall of Famer Peyton Manning alles behalve zeker. De 39-jarige quarterback van de Broncos kende een zeer wisselvallige oefenperiode, waarin zijn passes vaak niet goed aankwamen. Dit nadat hij vorig seizoen in de play-offs ook al als een gieter afging.

In de wereld van de NFL wordt gesuggereerd dat het beste er wel af is bij de veteraan. Zo uitte NFL-analist Brian Baldinger zijn zorgen over Manning. “Als je hem nu ballen ziet gooien, dan kan je niet geloven dat ze van dezelfde speler afkomen. Is er misschien iets mis met zijn arm? Denkt hij teveel na? Is het, het nieuwe offensieve systeem dat de Broncos gebruiken? Hij mist passes die hij normaal nooit mist.”

De Broncos hopen in ieder geval dat het slechts om een mindere periode gaat bij Manning. In de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen ontvangt Denver in eigen huis de Baltimore Ravens. De mannen uit Baltimore zijn normaliter taai en vooral defensief sterk, dus het wordt direct een goede test voor Manning. (FOX Sports)

Chicago Bears – Green Bay Packers is vanaf 19.00 uur live te volgen op FOX Sports 2, Denver Broncos – Baltimore Ravens vanaf 22.30 uur en ’s nachts om 02.30 uur Dallas Cowboys – New York Giants.