Nick Foles
Nick Foles - © ANP

Seahawks onderuit in seizoensopener tegen Rams

14 september 2015
Seattle Seahawks is het nieuwe seizoen in de NFL begonnen met een valse start. De ploeg uit Washington, die in februari nipt de strijd om de Super Bowl verloor van New England Patriots, ging na verlenging met 34-31 onderuit bij St. Louis Rams.

Quarterback Nick Foles kende een prima debuut voor de Rams. De spelverdeler, die in maart overkwam van Philadelphia Eagles, was succesvol met 18 van zijn 27 passes en overbrugde een kleine 300 yards. Hij was in de eigen Edward Jones Dome eveneens goed voor een touchdown pass en tekende zelf voor een eigen maximale score.

Mede door het optreden van Foles kon St. Louis na drie quarters bogen op een 24-13 voorsprong. De Seahawks lieten vervolgens zien waarom zij de laatste twee titels in de National Football Conference hebben veroverd. Met 18 punten in het laatste kwart leken zij de zege alsnog uit het vuur te slepen.

De Rams hadden echter het laatste woord. Terwijl de klok op minder dan een minuut stond, profiteerde Lance Kendrick van een struikeling van defensive back Dion Bailey. De tight end bracht de stand met zijn touchdown weer in evenwicht, waardoor er een verlenging noodzakelijk was.

St. Louis-kicker Greg Zuerlein had in de extra tijd het vizier op scherp met een field goal van 37 yards en gaf de thuisploeg weer een voorsprong van drie punten. Running back Marshawn Lynch kreeg alsnog de kans om de meegereisde fans van de Hawks op de banken te krijgen, maar Beast Mode werd op 1 yard van de end zone naar de grond gewerkt. (FOX Sports)