Van der Breggen, Armitstead en Guarnier
Van der Breggen, Armitstead en Guarnier - © ANP

Van der Breggen pakt weer zilver op WK

26 september 2015
Anna van der Breggen is zaterdag als tweede geëindigd in de wegrace van het WK wielrennen in Richmond. In de sprint werd de Nederlandse verslagen door de Britse Lizzie Armitstead. Het brons was voor de Amerikaanse Megan Guarnier. Van der Breggen veroverde dinsdag ook al zilver in de individuele tijdrit.

Van der Breggen, de kopvrouw van de Nederlandse ploeg, had zich lang kunnen verstoppen in de boeiende wedstrijd. Chantal Blaak opende de wedstrijd met een aanval in de zesde van acht ronden. Blaak kreeg een voorsprong van veertig seconden, maar werd net voor het ingaan van de voorlaatste ronde ingelopen.

Er ontstond een kopgroep van negen rensters, onder wie Amy Pieters. Een reactie vanuit het peloton bleef lang uit, tot Armitstead zich niet meer kon beheersen.

Ook de Nederlandse vrouwen voerden het tempo op om zo Van der Breggen in stelling te kunnen brengen. Dat lukte. In de slotkilometers kwam de kopvrouw op kop met acht rensters waarna ze vroeg de sprint aanging. De 25-jarige Hasseltse zag alleen Armitstead voorbij komen. Ze werd de eerste Britse wereldkampioene op de weg sinds Nicole Cooke in 2008. Armitstead maakt deel uit van de Nederlandse ploeg Boels-Dolmans.

Op enige afstand finishte Ellen van Dijk als tiende. Lucinda Brand, die het anderhalve kilometer voor de streep nog alleen probeerde, werd zestiende. (ANP)

Verstappen rijdt weer in de punten

27 september 2015
Verstappen rijdt weer in de punten
Max Verstappen heeft zondag een inhaalrace in de Grand Prix van Japan bekroond met twee punten voor het wereldkampioenschap. De jongste coureur...