Jean de Villiers.
Jean de Villiers. - © ANP

Gebroken kaak voor rugbyer Jean de Villiers

27 september 2015
Aanvoerder Jean de Villiers van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam doet niet meer mee aan het wereldkampioenschap in Engeland.

Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de 34-jarige rugbyer een gebroken kaak heeft overgehouden aan de harde ontmoeting met Samoa op zaterdag.

De Villiers maakte 109 keer deel uit van het nationale team van Zuid-Afrika, de Springboks, maar speelde slechts een handvol WK-wedstrijden.

In 2003 miste hij het toernooi door een knieblessure die hij had opgelopen tijdens zijn debuutwedstrijd. Vier jaar later viel hij uit in de openingswedstrijd van het WK in Frankrijk dat uiteindelijk door Zuid-Afrika werd gewonnen. Op het laatste WK liep hij na 25 minuten in de eerste wedstrijd een ribblessure op.

Zijn deelname aan het WK in Engeland was al een medisch wonder omdat De Villiers in aanloop ernaartoe weer werd geplaagd door fysiek ongemak.

Coach Heyneke Meyer baalt van het verlies van zijn aanvoerder: “Jean is een van onze meest ervaren spelers en de lijm van ons team. Hij heeft veel pech gehad met blessures. We zullen hem missen.'' (FOX Sports/ANP)