Jenson Button.
Jenson Button. - © Pro Shots

Jenson Button blijft verbonden aan McLaren

27 september 2015
Jenson Button rijdt volgend jaar gewoon in de Formule 1 voor het team van McLaren Honda. Ook Fernando Alonso blijft bij de geplaagde renstal uit Engeland, die dit seizoen achterhoedegevechten levert.

Teambaas Ron Dennis zei zondag na afloop van de Grand Prix van Japan dat beide voormalig wereldkampioenen voor 2016 een contract hebben.

Button liet de afgelopen weken doorschemeren dat hij wel eens aan zijn laatste jaar in de Formule 1 bezig kan zijn, maar Dennis meldde in Suzuka dat hij deze week de knoop heeft doorgehakt. “Jenson heeft voor volgend jaar een contract bij ons. Ik had hem eerder duidelijk moeten maken dat er bij ons geen twijfel is'', bekende de teambaas.

McLaren rijdt zijn eerste seizoen met motoren van Honda, die zich duidelijk nog niet kunnen meten met Mercedes, Ferrari en Renault. Alonso eindigde op het thuiscircuit van de Japanse autofabrikant als elfde, Button werd zestiende.

De Spanjaard, tweevoudig wereldkampioen, liet zijn frustraties over zijn trage bolide de vrije loop tijdens de race op Suzuka. “Dit is vernederend, heel vernederend'', riep hij via de boordradio nadat hij onder anderen door Max Verstappen werd voorbijgereden. “Ik rijd met een GP2-motor'', mokte hij, daarmee verwijzend naar de veel minder krachtige motoren van de talentklasse van de Formule 1.

Dennis vond de uitlatingen van Alonso weinig professioneel. “Ze passen niet bij een coureur van McLaren. Ik zal het intern met hem bespreken. Ook voor Alonso geldt dat hij voor volgend jaar een contract heeft. Dat heb ik hem vandaag nog eens verteld.'' (FOX Sports/ANP)