Laura Smulders.
Laura Smulders. - © Pro Shots

BMX'ster Laura Smulders derde in Rock Hill

27 september 2015
BMX'ster Laura Smulders is zaterdagavond (lokale tijd) als derde geëindigd bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Amerikaanse Rock Hill.

Smulders moest in de finale alleen de Colombiaanse Mariana Pajon en de Venezolaanse Stefany Hernandez voor zich dulden. Pajon verzekerde zich van de wereldbeker, de olympisch kampioene won drie van de vijf manches.

In de eindstand is Merle van Benthem de hoogst geklasseerde Nederlandse op de tiende plaats. Smulders, een groot deel van het seizoen geplaagd door een knieblessure, werd dertiende.

Bij de mannen bereikte wereldkampioen Niek Kimman de finale waarin hij niet verder kwam dan de zevende plaats. De Let Maris Strombergs won. Kimman werd tweede in de eindrangschikking achter de Brit Liam Phillips. Jelle van Gorkom, die vorige week zwaar ten val kwam tijdens een training, sloot het wereldbekerseizoen af als achtste.

De Achterhoeker moet alsnog worden geopereerd aan zijn gekwetste sleutelbenen. Van Gorkom had deze week met de ploeg mee willen vliegen naar Rio waar een olympisch testwedstrijd plaatsvindt. Hij hoopte daar als toeschouwer iets op te steken met het oog op de Spelen van volgend jaar. (FOX Sports/ANP)

Lazio ontsnapt tegen Hellas Verona

27 september 2015
Lazio ontsnapt tegen Hellas Verona
Marco Parolo heeft Lazio zondag een zwaarbevochten zege op Hellas Verona bezorgd. Hij tekende in de 86e minuut voor de winnende treffer (2-1).