Adrian Mannarino
Adrian Mannarino - © ANP

Mannarino legt tennisfans in Shenzhen het zwijgen op

1 oktober 2015
Adrian Mannarino heeft de Chinese fans bij het ATP-toernooi van Shenzhen in rouw gedompeld. De als vijfde geplaatste Fransman versloeg de lokale favoriet Yan Bai met 7-5, 7-6.

Mannarino is bezig aan een uitstekend seizoen. De mondiale nummer 39 drong dit jaar door tot de finales van de hardcourttoernooien van Auckland en Bogota. Hoewel hij verloor van respectievelijk Jiri Veselý en Bernard Tomic onderstreepte hij tijdens de evenementen wel zijn progressie.

Ook tegen Bai, de nummer 266 van de wereld, begon Mannarino uitstekend. De Fransman sloeg in de eerste game meteen door de service van zijn opponent heen en pakte eenvoudig een 2-0 voorsprong.

De Chinese publiekslieveling liet zich echter niet van de wijs brengen. Hij brak meteen de volgende servicebeurt van Mannarino en hield gelijke tred tot 5-5. Op het moment dat de wildcard voorzichtig dacht aan een tiebreak, verloor hij echter prompt zijn opslag en vervolgens de set.

Bai toonde zich veerkrachtig in het tweede bedrijf. De Chinees kwam op een 0-3 en 2-5 voorsprong, maar zag Mannarino alsnog een tiebreak uit het vuur slepen. Tijdens het toetje kregen beide spelers kansen om de set binnen te halen, maar uiteindelijk bleek de Fransman zijn zenuwen het beste in bedwang te hebben.

Mannarino treft in de kwartfinales Guillermo Garcia-Lopez. De als vierde geplaatste Spanjaard kende weinig problemen met de Tsjech Lukás Rosol: 6-4, 6-3. (FOX Sports)