Marin Cilic
Marin Cilic - © ANP

Marin Cilic bereikt kwartfinales Shenzhen

1 oktober 2015
Marin Cilic is doorgedrongen tot de kwartfinales van het ATP-toernooi van Shenzhen. De als tweede geplaatste Kroaat was in drie sets te sterk voor de Australiër John Millman: 6-3, 4-6, 6-3.

Cilic is nog altijd op jacht naar zijn eerste titel van het seizoen. De huidige nummer veertien van de wereld, die aan het begin van het jaar lange tijd aan de kant stond met een schouderblessure, liet onlangs tijdens de US Open al zien dat hij het tennissen niet verleerd was. De winnaar van 2014 sneuvelde pas in de halve finales tegen de latere kampioen Novak Djokovic.

Cilic liet in China eveneens bij vlagen weer zijn klasse zien. Hij won eenvoudig de eerste set, maar leverde prompt in de eerstvolgende servicebeurt zijn opslag in. Millman, de nummer 75 van de wereld, had aan die ene break genoeg om het tweede bedrijf te winnen. De Kroaat stelde echter in de beslissende set orde op zaken en haalde probleemloos de winst binnen.

Cilic speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van de partij tussen de Brit Aljaz Bedene en Chung Hyeon uit Zuid Korea. (FOX Sports)