Michaëlla Krajicek
Michaëlla Krajicek - © Pro Shots

Opnieuw toernooizege voor Michaëlla Krajicek

5 oktober 2015
Tennisster Michaëlla Krajicek heeft het ITF-toernooi in Las Vegas gewonnen. In de finale versloeg ze de als zevende geplaatste Amerikaanse Shelby Rogers met 6-3, 6-1.

Alleen in de tweede set had Krajicek het even moeilijk. Bij een stand van 4-1 kreeg ze drie breakpoints tegen, maar die wist ze weg te werken.

Het was de tweede toernooiwinst op rij voor Krajicek. Vorige week won ze als qualifier nog het toernooi in Albuquerque, ook in de Verenigde Staten. Ze is nu dertien wedstrijden op rij ongeslagen. In Albuquerque won ze namelijk ook nog drie wedstrijden in het kwalificatietoernooi.

Door haar tweede toernooizege op rij maakte ze wederom een reuzensprong op de wereldranglijst. De 26-jarige Nederlandse is terug in de top tweehonderd. Ze steeg na de winst in Las Vegas van plek 242 naar 193. Een maand geleden stond Krajicek nog op de 439e plaats.

Alleen Richel Hogenkamp (134e) en Kiki Bertens (94e ) staan op de ranking van maandag nog boven Krajicek, die in 2008 haar hoogste positie ooit behaalde: dertigste. (ANP)