Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga - © ANP

Tsonga moet biezen pakken in Beijing

5 oktober 2015
Het ATP-toernooi van Beijing heeft niet lang geduurd voor Jo-Wilfried Tsonga. De als achtste geplaatste Fransman, die vorige week nog het toernooi van Metz won, ging al in de eerste ronde onderuit tegen de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer: 6-7, 2-6.

Beide spelers leverden in de eerste set een keer hun service in, waarna Haider-Maurer de sterkste was in de tiebreak. De nummer 64 van de wereld drukte vervolgens in het tweede bedrijf door, brak Tsonga twee keer en maakte het karwei af op zijn eerste matchpoint.

Tsonga onderging in de tweede set bij een stand van 2-4 een medische behandeling vanwege duizeligheid. “Het is niet zo belangrijk wat er gebeurde toen ik duizelig werd”, verklaarde Tsonga op de site van de ATP. “Het is niet de reden dat ik verloor. Ik verloor gewoon omdat ik slecht was.”

Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic en Rafael Nadal komen dinsdag in actie. De Servische topseed treft qualifier Simone Bolelli uit Italië, terwijl de Spaanse nummer drie van de plaatsingslijst tegen de Chinese wildcard Di Wu speelt. (FOX Sports)