Goud voor baanwielrenners.
Goud voor baanwielrenners. - © ANP

Goud voor baanwielrenners op teamsprint

15 oktober 2015
Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Hugo Haak hebben donderdagavond tijdens de EK baanwielrennen in Zwitserland goud veroverd op het onderdeel teamsprint.

Het Oranjetrio had verrassend de finale bereikt door in de kwalificatie sneller te zijn dan onder anderen Duitsland, in een rechtstreeks duel, en Frankrijk. De renners bekroonden dat door 's avonds ook Polen Grzegorz Drejgier, Rafal Sarnecki en Krysztof Maksel te verslaan.

Het verschil na drie ronden was ruim een tiende: 43,232 om 43,358. In de voorronde hadden de Polen nog de beste tijd genoteerd (43,127). Van 't Hoenderdaal trok de ploeg op gang met een opening van 17,517, een fractie achter de eerste Pool. Hoogland kwam na 30,19 met voorsprong door, waarna Haak het karwei afmaakte.

“We hebben gewoon lekker geknald op die pedalen. Maar het voelt nog onwerkelijk”, reageerde Van 't Hoenderdaal licht verbaasd na afloop. “Twee jaar geleden keken we hier nog tegenop. Nu zijn we het zelf al. Dus superblij en dit is mooi richting Rio. Grote stappen!”, vulde Haak aan.

De Duitsers versloegen de Fransen in het duel om brons. (FOX Sports/ANP)