Van Riessen en Ligtlee.
Van Riessen en Ligtlee. - © ANP

Bronzen plak voor Van Riessen en Ligtlee

15 oktober 2015
Laurine van Riessen en Elis Ligtlee hebben op de tweede dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in de Zwitserse plaats Grenchen brons veroverd op de teamsprint.

In het duel om de derde plaats versloegen ze het Spaanse duo Tania Calvo/Helena Casas. Het verschil op de eindstreep was ruim twee tienden van een seconden: 33,091 tegen 33,302.

Van Riessen maakte haar EK-debuut op de fiets. Ze geeft deze tak van sport tot de Olympische Spelen van Rio de Janeiro voorrang boven het langebaanschaatsen. Ze opende in de eerste ronde met 19,126.

Daarmee lagen de Nederlandse medaillekandidates nog een fractie achter op Spanje. Ligtlee maakte het verschil in de beslissende ronde ruimschoots goed.

“Een bevestiging van de potentie!'', reageerde Thorwald Veneberg, de technisch directeur van de KNWU. “Dit smaakt naar meer. Eerste grote evenement in deze samenstelling en gelijk een Nederlands record en brons. Kortom, blijdschap en grote tevredenheid.''

De Europese titel was voor Anastasija Voinova en Daria Sjmeleva. De Russinnen waren in de finale duidelijk te sterk voor hun Duitse tegenstandster Miriam Welte en Kristina Vogel: 32,443 - 33,013. (FOX Sports/ANP)

Stroetinga naast podium op scratch

15 oktober 2015
Stroetinga naast podium op scratch
Baanwielrenner Wim Stroetinga is donderdagavond tijdens de EK in Grenchen net naast het podium beland op het onderdeel scratch. De Nederlander...