Dion Beukeboom.
Dion Beukeboom. - © ANP

Beukeboom pakt brons op achtervolging

17 oktober 2015
Dion Beukeboom heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen brons gepakt op het onderdeel individuele achtervolging. De Nederlander realiseerde over 4 kilometer een tijd van 4.21,669.

In de ochtend had Beukenboom zich met de derde tijd (4.19,562) gekwalificeerd voor de strijd om het brons. Aan die tijd kwam hij niet. ,,Het voelde heel zwaar. Ik had minder goede benen dan vanochtend en daarom wat meer moeite met het verzet. Maar het was natuurlijk nog altijd ruim voldoende'', vertelde de Nederlands kampioen uit Ouderkerk aan de Amstel. 

Zijn Franse tegenstander Julien Morice kwam tot een tijd van 4.22,140. Morice was de nummer drie van het afgelopen WK. De Europese titel was voor Stefan Küng. De Zwitser, regerend wereldkampioen, was in de finale duidelijk te sterk voor de Duitser Domenic Weinstein: 4.14,992 tegen 4.17,775.

Beukeboom was vorig jaar zesde op dit onderdeel bij de EK. Hetwas al de zesde medaille voor Nederland. Jeffrey Hoogland en Elis Ligtlee veroverden al goud op de sprint, net als de mannen-teamsprinters. De vrouwen pakten op dat laatste onderdeel brons, Kirsten Wild was goed voor zilver op scratch. (ANP)