Coach Garcia weg bij Bloemendaal
Coach Garcia weg bij Bloemendaal - © FOXSports.NL

Coach Garcia weg bij Bloemendaal, Loots naar Amsterdam

21 oktober 2015
Coach Russell Garcia vertrekt per direct bij de hockeyers van Bloemendaal. De Engelsman is door het bestuur van de topclub uit Noord-Holland aan de dijk gezet vanwege het ontbreken van chemie en het uitblijven van goede resultaten, meldt Bloemendaal aan FOX Sports.

Bloemendaal, een gewezen titelkandidaat, staat momenteel op een uiterst magere achtste plaats in de Hoofdklasse. Laurence Docherty neemt het roer over bij de veertienvoudig landskampioen. De 35-jarige oud-international speelde jarenlang bij Bloemendaal. Hij wordt bijgestaan door Remco van Wijk, die ook de rechterhand was van Garcia, en Thomas Tichelman.

Amsterdam
Dirk Loots is de nieuwe coach van de hockeymannen van Amsterdam. De 22-voudig international volgt Alyson Annan op, die vorige week werd aangesteld als bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg.

Loots zit zondag al op de bank bij Amsterdam in de thuiswedstrijd tegen SCHC. De coach vertrok na vorig seizoen bij HGC omdat hij meer tijd wilde steken in zijn gezin en eigen bedrijf. Met de Wassenaarse club won hij in 2011, als interim-coach, de Euro Hockey League. (FOX Sports)