Wout van Aert.
Wout van Aert. - © ANP

Wout van Aert weer machtig, Lars van der Haar vijfde

25 oktober 2015
Wout van Aert heeft zondag ook de tweede cross uit de Superprestige gewonnen. De Belg die dit veldritseizoen nagenoeg onverslaanbaar is, reed op het zware zandparcours in Zonhoven solo naar de overwinning.

De Nederlander Lars van der Haar kon hem nog het langst volgen, maar moest zijn krachtsinspanning bekopen. De kleine coureur uit Woudenberg werd ingehaald door de verrassend sterke Belg Rob Peeters en routinier Sven Nys. Door een val in de laatste ronde raakte hij nog verder achterop en werd vijfde.

Peeters finishte voor het massaal toegestroomde Belgische publiek als tweede door Kevin Pauwels te kloppen in de sprint. Hun achterstand op de winnaar was meer dan een minuut. Nys werd vierde, kort voor Van der Haar.

David van der Poel werd knap zevende. Zijn jongere broer en wereldkampioen Mathieu van der Poel stond niet aan de start in Zonhoven omdat hij nog niet is hersteld van een knieblessure.

Van Aert won dit seizoen zeven van de acht wedstrijden waar hij aan de start verscheen. Alleen vorige week in de wereldbekercross in Valkenburg werd hij afgetroefd door Van der Haar.

“Ik miste de fitheid. Ik was niet zo goed als vorige week. Ik probeerde nog te volgen en dat lukte een keer maar de tweede keer moest ik buigen. Er was niks meer aan te doen’’, reageerde de verslagen Nederlander zondag na afloop.

Van Aert leidt het klassement in de Superprestige met het maximumaantal punten (dertig). Van der Haar behoudt zijn tweede plaats met 25 punten. (ANP)