Dominic Thiem
Dominic Thiem - © ANP

Thiem en Tomic door naar tweede ronde Parijs

2 november 2015
Dominic Thiem heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het masterstoernooi van Parijs. De 22-jarige Oostenrijker stuurde de Fransman Adrian Mannarino met een 6-2, 5-7, 6-2 nederlaag naar huis.

Thiem, die dit jaar al de ATP-toernooien van Nice, Umag en Gstaad won, had zich tegen de plaatselijke favoriet geen betere start kunnen voorstellen. De nummer 19 van de wereld nam meteen een 4-0 voorsprong en haalde de eerste set zonder veel problemen binnen.

In het tweede bedrijf ging het lange tijd gelijk op. Beide spelers hielden vrij eenvoudig hun eigen service, totdat Mannarino bij 5-6 door de opslag van Thiem heen sloeg en prompt de set pakte.

De Fransman bleek in de beslissende set echter zijn kruid verschoten te hebben. Hij werd op 2-2 gebroken, kreeg last van zijn lies en leverde vervolgens meteen nogmaals zijn service in.

Thiem treft in de volgende ronde met Kevin Anderson een tegenstander van een ander kaliber. De Zuid-Afrikaan, die een bye had op de eerste speeldag, is de huidige nummer 11 van de wereld. 

Bernard Tomic hoefde weinig energie te verspillen in zijn partij in de eerste ronde. De Australiër sloeg Fabio Fognini met 6-3, 6-2 om de oren en stond binnen een uur onder de douche. Hij speelt in de tweede ronde tegen Stan Wawrinka. (FOX Sports)