David Ferrer
David Ferrer - © ANP

Ferrer en Wawrinka maken ranking waar

3 november 2015
David Ferrer heeft zijn recente vorm meegenomen naar Parijs. De als achtste geplaatste Spanjaard gunde in de tweede ronde van het masterstoernooi in de Franse hoofdstad Alexandr Dolgopolov slechts vier games: 6-2, 6-2.

Ferrer, die een bye had in de eerste ronde, is de laatste weken weer uitstekend op dreef. Hij won twee van zijn vijf ATP-titels dit jaar in de afgelopen maand. Voor zijn laatste verloren finale moeten we alweer terug naar oktober 2014.

De nummer acht van de wereld onderstreepte tegen Dolgopolov opnieuw zijn klasse. Hij stuurde de Oekraïner met regelmaat van het kastje naar de muur en haalde met twee breaks eenvoudig de eerste set binnen.

Het tweede bedrijf verliep volgens hetzelfde stramien. Dolgopolov, die zichzelf niet hielp met een reeks aan unforced errors, leverde opnieuw twee keer zijn service in en mocht na een uur zijn koffers pakken.

Wawrinka sterk in Parijs

Stan Wawrinka is eveneens door naar de volgende ronde. De Zwitser versloeg Bernard Tomic met 6-3, 7-6.

Wawrinka ontfutselde dit jaar als enige een Grand Slam aan Novak Djokovic. De mondiale nummer vier veroverde de titel op Roland Garros na een zege op de Serviër in de finale.

Wawrinka liet op de BNP Paribas Masters opnieuw zien dat Parijs hem goed bevalt. Hij brak de eerste servicebeurt van zijn opponent, liep uit naar 3-0 en speelde eerste set probleemloos uit.

Tomic vocht in het tweede bedrijf voor wat hij waard was. De Australiër kreeg setpoints op 5-6 en creëerde een 2-5 voorsprong in de tiebreak, maar moest alsnog zijn meerdere erkennen in Wawrinka.

Edouard Roger-Vasselin had ondertussen een stunt in petto voor Ivo Karlovic. De qualifier was met 4-6, 7-6, 7-6 te sterk voor het servicekanon uit Kroatië. De Fransman wist de nummer 21 van de wereld zelfs twee keer te breken in de laatste sets. (FOX Sports)

 

Favoriet Djokovic verder in Parijs

3 november 2015
Favoriet Djokovic verder in Parijs
Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van het Masters-toernooi in Parijs. De Servische favoriet moest dinsdagavond in Bercy even op gang...