Serena Williams had het zwaar in haar halve finale tegen Roberta Vinci tijdens de laatste US Open
Serena Williams had het zwaar in haar halve finale tegen Roberta Vinci tijdens de laatste US Open - © ANP

"Serena speelt met een constante pijn in haar knieën''

4 november 2015
''Als ze op deze voet verder gaat, dan loopt haar tenniscarrière gevaar'', aldus de tenniscoach van Serena Williams. De Amerikaanse superster kampt met oververmoeidheid en 'bijna helemaal weggesleten' kraakbeen. Daarnaast blijft dat hardnekkige gerucht dat ze zwanger zou zijn maar rondzingen…

Williams zette vorige maand een punt achter haar zeer succesvolle seizoen, omdat 'ze helemaal op is', aldus haar trainer Patrick Mouratoglou tegenover ESPN. De Amerikaanse was zowel mentaal als fysiek opgebrand na het verlies in de halve finales van de US Open begin september, waarmee ze een vierde Grand Slam-titel in één seizoen misliep.

De mondiale nummer één miste daardoor de China Open en de WTA Finals in Singapore. ''Serena speelt met een constante pijn in haar knieën. Ze heeft diep in de put gezeten'', zei Mouratoglou.

Pijnscheuten

Volgens de Fransman kampt Williams met dezelfde knieklachten als Rafael Nadal, die al jaren worstelt met het gewricht. ''Door jarenlang te spelen, is het kraakbeen van haar knieën bijna helemaal weggesleten. Daardoor schuurt het ene bot over het andere, wat heftige pijnscheuten veroorzaakt."

De jongste van de Williams-sisters neemt daarom voorlopig rust. ''Nadal moest een jaar stoppen. Dat zou voor Serena op 34-jarige leeftijd funest zijn." Mouratoglou verwacht zijn pupil bij de start van het nieuwe seizoen in 2016 weer terug.

Zwanger?

Ze kan er niets aan doen, maar dit soort berichten blijft het gerucht dat ze zwanger zou zijn voeden. Vorige week meldden diverse Amerikaanse media dat Williams al drie maanden het kind zou dragen van de Canadese rapper Drake.

Met 53 overwinningen tegen slechts drie nederlagen kende Williams één van de succesvolste seizoenen uit de tennishistorie. Ze won de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon en kwam daarmee op een totaal van 21 Grand Slam-titels. Daarmee laat ze voorlopig alleen Margaret Court (24) en Steffi Graf (22) voor zich. Met 69 toernooizeges staat ze vierde op de ranglijst aller tijden. (FOX Sports)

 

Murray eenvoudig langs Coric

4 november 2015
Murray eenvoudig langs Coric
Andy Murray heeft woensdag overtuigend de derde ronde bereikt van het masterstoernooi in Parijs. De als tweede geplaatste Schot gunde de Kroaat...