Murray was gauw klaar met de arme Goffin
Murray was gauw klaar met de arme Goffin - © ANP

Andy Murray met gemak naar kwartfinale tegen Gasquet

5 november 2015
Andy Murray heeft als eerste de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi in Parijs.

De als tweede geplaatste Brit was donderdag gauw klaar met David Goffin. Hij gunde de Belg slechts één game: 6-1, 6-0. De partij duurde amper 53 minuten.

De ontmoeting was extra pikant, omdat eind november Groot-Brittannië en België tegenover elkaar staan in de Davis Cup-finale. De makkelijke zege van Murray zal de bezoekers in die clash in Gent extra vertrouwen geven.

''Het was moeilijk überhaupt iets te doen'', verzuchtte Goffin. ''Ik voelde me moe. Mijn lijf stond wel op de baan maar er zat niemand in.'' Murray krijgt vrijdag in de kwartfinale te maken met de Fransman Richard Gasquet of de Japanner Kei Nishikori.

Murray krijgt vrijdag in de kwartfinale te maken met Richard Gasquet. De Fransman bereikte de laatste acht ten koste van Kei Nishikori. De Japanner gaf in de tweede set op. Hij stond toen al met 7-6 (3) en 4-1 achter.

De BNP Paribas Masters is het laatste ATP-toernooi voor de ATP World Tour finals, die van 15 tot en met 22 worden gespeeld in de 02 Arena te London. Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Roger Federer, Rafael Nadal, Nishikori, Murray, Tomas Berdych en David Ferrer hebben zich daarvoor gekwalificeerd. (FOX Sports/ANP)