Luiten keldert van de 24e naar de 49e plaats
Luiten keldert van de 24e naar de 49e plaats - © FOXSports.NL

Joost Luiten zakt weg in Shanghai

13 november 2015
Joost Luiten is na een matige tweede ronde weggezakt in het klassement van de BMW Masters, het derde lucratieve golftoernooi uit de Final Series van de Europese Tour.

De Rotterdammer had vrijdag 74 slagen nodig op de golfbaan van Lake Malaren in Shanghai, twee boven par.

Luiten ging op hole veertien en zeventien de mist in met respectievelijk een bogey en een dubbele bogey en verspeelde een goede uitgangspositie. Hij zakte van de 24e naar de 49e plaats in het tussenklassement.

''Het was geen goede ronde vandaag'', reageerde de 29-jarige golfer. ''Gelukkig wist ik op de laatste twee holes nog birdies te maken waardoor het gevoel iets minder slecht is. In het klassement ben ik gezakt maar daar gaan we in het weekeinde wat aan proberen te doen. Zaterdag ga ik op dezelfde voet verder als de laatste twee holes en dan kan er in het weekeinde nog genoeg moois gebeuren.''

De Nederlander heeft een goede eindklassering nodig om te stijgen op de wereldranglijst. Hij is door zijn matige resultaten in dit jaar weggezakt naar de 82e plaats. Een positie bij de eerste vijftig geeft recht op deelname aan alle grote toernooien, zoals de majors en de world golf championships.

De Deen Lucas Bjerregaard staat na de tweede ronde in Shanghai riant aan de leiding door opnieuw een ronde in 66 slagen. Hij heeft tot dusver drie slagen minder dan de Spanjaard Sergio Garcia en de Thaise topper Thongchai Jaidee. (ANP)