Petra Kvitova.
Petra Kvitova. - © ANP

Petra Kvitova op tijd wakker in openingsduel Fed Cup

14 november 2015
Voor eigen publiek dreigde de nerveuze tennisster af te gaan tegen de Russin Anastasia Pavlijoetsjenkova, maar Kvitova trok de wedstrijd na een slap begin toch naar zich toe: 2-6, 6-1, 6-1.

Kvitova staat bekend om haar stressgevoeligheid bij belangrijke wedstrijden en het openingsduel van de finale van de Fed Cup in eigen huis bleek haar behoorlijk op de zenuwen te werken.

Pavlijoetsjenkova brak twee keer in de eerste set en won die met groot gemak. Daarna herstelde de nummer zes van de wereld zich, verzilverde ze na negen mislukte pogingen eindelijk een breekkans en walste vervolgens over de Russin heen.

Ook in de derde set was Kvitova oppermachtig. Haar eerste matchpoint, op de opslag van Pavlijoetsjenkova, was direct raak. Sterker nog, de Russin wierp met twee dubbele fouten op rij de zege in de schoot van de Tsjechische.

"Ik stond helemaal stijf. Ik was zo nerveus, mijn handen deden niet wat ik wilde en mijn benen waren zwaar. Het duurde even voor ik daar doorheen was. De game in de tweede set waarin ik haar service brak was de sleutel tot de winst'', zei Kvitova achteraf.

Zondag zal ze opnieuw haar zenuwen in bedwang moeten krijgen; volgens het speelschema neemt ze het dan op tegen Maria Sjarapova, de kopvrouw bij de Russinnen. (FOX Sports/ANP)