Holly Holm (rechts) deelt de beslissende trap uit
Holly Holm (rechts) deelt de beslissende trap uit - © ANP

Struve en Rousey onderuit op UFC 193

15 november 2015
Stefan Struve heeft een domper moeten incasseren tijdens UFC 193 in Melbourne. De 27-jarige vechter verloor in Australië op punten van de Amerikaan Jared Rosholt. De verrassing van de dag was de nederlaag van superster Ronda Rousey in haar partij tegen Holly Holm.

De voormalige kickbokser uit Beverwijk wist in de aanloop naar het duel met Rosholt precies wat de kwaliteiten van zijn tegenstander waren. ''Hij is een heel sterke worstelaar'', verklaarde Struve tegen FOX Sports. ''Daarom ga ik hem counteren, míjn sterke punten benutten. Als hij mij niet naar de grond kan krijgen, zal hij mentaal breken.”

De uitvoering bleek zaterdagnacht echter minder simpel en het was juist Rosholt die de overhand had in de eerste twee ronden. De worstelaar wist in de eerste tien minuten te vaak dicht bij de 2.19 meter lange Nederlander te komen bracht hem regelmatig naar de grond.

Struve knokte zich in de derde ronde met een aantal voltreffers terug, maar het was niet genoeg voor de overwinning. De unanieme beslissing (drie keer 29-28) ging naar Rosholt, die nu zijn laatste drie partijen heeft gewonnen. Struve verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden.

Geen genade van de Preacher’s Daughter

Waar Rosholt de fans weinig reden tot juichen had gegeven, zetten Rousey en Holm het Etihad Stadium in vuur en vlam. Het duel, dat een dag eerder al was begonnen met een knokpartij tijdens het inwegen, eindigde in de upset van het jaar. Holm kroonde zich tot nieuwe UFC-kampioene.

Waar Rousey haar partijen regelmatig binnen seconden weet af te maken, bleek de 34-jarige Holm een ander verhaal. Niet alleen hield de voormalige wereldkampioene boksen zich in de eerste ronde knap staande, ze begon zelf ook punten te scoren.

Rousey kreeg het steeds lastiger en Holm sloeg toe in de tweede ronde. De Preacher’s Daughter trof doel met een harde linker en volgde met een linker trap tegen het hoofd. Na drie extra klappen vond de referee het genoeg.

Het betekende na twaalf overwinningen de eerste nederlaag voor Rousey. De ongeslagen Holm heeft nu tien zeges achter de naam staan. (FOX Sports)