Joost Luiten
Joost Luiten - © Pro Shots

Broberg wint BMW Masters, Luiten achterin

15 november 2015
De Zweedse golfer Kristoffer Broberg heeft zondag de hoofdprijs veroverd op de BMW Masters, het derde lucratieve toernooi uit de Final Series van de Europese Tour.

 

De 29-jarige Broberg versloeg in een play-off om de titel de Amerikaan Patrick Reed. De Zweed liet op de achttiende hole, die nog een keer werd gespeeld om tot een winnaar te komen, een birdie noteren. Reed had één slag meer nodig en moest de eerste plaats daarom aan de Zweed laten. Broberg vierde zijn eerste toernooiwinst op de Europese Tour.

“Dit is een droom die uitkomt, hier heb ik mijn hele leven zo hard voor gewerkt'', jubelde de Zweed. Beide golfers waren na vier rondes uitgekomen op een totaal van 271, 17 slagen onder par. Vier man, onder wie de leider na de derde ronde Tongchai Jaidee uit Thailand, hadden één slag meer nodig en deelden de derde plaats.

Joost Luiten kon in Shanghai niet meedoen om de winst. Hij sloot wel af met zijn beste ronde van het toernooi, 69 slagen (-3). Luiten klom daardoor in het klassement nog zeven posities, naar de gedeelde 46e plaats. Toch was de Rotterdamse golfer niet tevreden. “Voor mijn gevoel had ik toch echt 67 of misschien wel 66 moeten maken in plaats van 69. Er had veel meer in gezeten'', meldde Luiten op zijn website.

“Het is wel een beetje tekenend voor de fase waarin ik zit'', zei Luiten. “Het wil allemaal net niet samen vallen. Frustrerend, maar ik blijf knokken voor een goed resultaat. Hopelijk lukt dat volgende week in het laatste toernooi van het seizoen, het Tour Championship in Dubai. Een toernooi waar ik me ook nu weer op verheug. Die baan ligt me. Hopelijk kan ik een moeizaam seizoen op een goede manier afsluiten.'' (ANP)